úterý 3. května 2022

Jak pečovat o svou pleť a dopřát jí pořádnou dávku hydratace?

Péči o pleť čas od času obměňuji. Snažím se zkoušet nové věci, ale mám i své oblíbence. V minulých článcích (např. SKIN FOOD ANEB TA SPRÁVNÁ STRAVA PRO VAŠI PLEŤ V CHLADNÝCH A VĚTRNÝCH DNECH) jsem vás seznámila s produkty, které jsem si pochvalovala zejména v zimě. S přicházejícími teplejšími dny je ovšem načase vyměnit i pleťovou kosmetiku za nějakou, která by odpovídala požadavkům mé pleti v těchto jarních dnech.


Všechny mé novinky, které jsem si vybrala kvůli přání dopřát péči extra hydrataci!


Jaké je jaro, taková je i vaše pleť

Jaro je obdobím sluníčka, ale přesto se často i v tomto období perem s větrem, sněžením či přeháňkami. Proto se asi nikdo z nás nemůže divit, že stejně jako jarní počasí se chová i naše pleť. Právě na jaře eviduji velmi časté změny na mé pleti, někdy je vysušená a jindy smíšená až citlivá. Právě proto jsem se rozhodla jí dopřát velkou dávku hydratace, aby se pleť po zimě pořádně zklidnila a připravila na léto a letní paprsky. V tomto jarním období je proto pro mě hydratace základ a stejně tak i čištění, nemyslím ani tak to vnější jako to vnitřní. Vyřadila jsem sladké a nepotřebné potraviny, které mi nutričně nic nedávají. Celý proces stravování se tak nyní odráží i na mé pleti, ale o tom až někdy v budoucnu…


Tři produkty nejen pro hydrataci pleti od VICHY

Když jsem se rozhodovala, jaké nové produkty na jaro si pořídím (ano skutečně mi již došly všechny krémy) byla jsem docela natěšená a chtěla vyzkoušet něco nového. Samozřejmě nového pro mě… na nově uvedené produkty v obchodech úplně často nehledím, ale nové věci zkouším ráda. Již delší dobu jsem pokukovala po značce VICHY, tato značka se mi vždy líbila svou prezentací a tím, jak cílí zejména na ženy. Většina jejich produktů mi ovšem vždy přišla určena pro starší ženy. Tentokrát jsem ovšem vyzkoušela tři produkty, které jsou vhodné podle mě téměř pro kohokoliv!


Boostery mám obecně moc ráda a tento hodnotím také velmi pozitivně.

Hyaluron booster používám jako první krok po vyčištění pleti, následně pak volím denní nebo noční krém.

Jako první jsem hledala produkt, který by mou pleť tak nějak nastartoval! A tak padla volba na VICHY Minéral 89 HYALURON BOOSTER. Jakmile vidím a slyším o účincích kyseliny hyaluronové pak jsem to právě já, kdo zbystří! Opravdu totiž věřím na její blahodárné účinky, a právě proto mě zaujalo i tento booster. Booster používám jako první krok mé skin care a ihned po nanesení cítím, jak booster pleť rozzáří, vyživí a nakopne. Konzistence je velmi příjemná a parfemace velmi jemná, takže pokud hledáte něco, co vaši pleť pohladí a zároveň ihned vyživí a hydratuje pak váš možná právě tento produkt zaujme!


Denní krém je velmi dobrý, má lehkou texturu, jemně voní a krásně se na něj nanáší i make-up a pudr (většinou ještě dávám podkladovou bázi).

Noční krém si užívám a poprvé mám krém určen přímo na noc. Sem tam doplním večerní péči ještě svými  oblíbenými olejíčky.

Denní a noční péče pro pleť

Mám být nyní upřímná? Snad nikdy jsem neměla ještě krém na den a noc zvlášť. Obvykle mám doma jeden až dva krémy a ty používám, na den i noc. Tentokrát jsem se ale přemohla a zainvestovala do kosmetiky trochu více! Koupila jsem si totiž krém extra na denní použití a na noční péči. Jsem mile překvapena, ale musím říct, že krémy mi přijdou velmi podobné a extra rozdíl v nich nevidím. Jak už jsem na začátku nastínila tentokrát jsem sháněla kosmetiku, která by mé pleti dopřála pořádnou hydrataci, a tak jsem se rozhodla pro VICHY AQUALIA Noční péče a také VICHY AQUALIA THERMAL Výživný hydratační krém. Oba krémy tedy musím velmi pozitivně ohodnotit, protože pro mou pleť jsou jako stvořené. Jejich textura je velmi jemná, na pleti se s krémem dobře pracuje a velmi rychle se vstřebává. Silnou hydrataci v těchto dnech ještě jednou za čas doplním olejíčkem, který užívám po nočním krému. Olejíček často navíc vmasíruji do pleti masážním válečkem nebo guashou.

 

A jak dopřáváte pleti hydrataci vy? Znáte značku VICHY a máte s jejich produkty zkušenost?

11 komentářů

  1. super článek děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já teď poslední dobou pleť zanedbávám, ale musím to co nejdříve napravit a začít o ni lépe pečovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Některý z těchto produktů bych chtěla použít. Vidím je od nějakých holek i na instagramu a celkem se mi líbí. Já od Vichy právě používám make-up a nemůžu si jej vynachválit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Nad make-upem jsem právě také přemýšlela, ale nakonec jsem nějak odolala... jestli píšeš, že je dobrý, tak po něm určitě mrknu. :) Děkuji

      Vymazat
  4. Já jsem si oblíbila krémy a séra od Uriage, za mě je to nejlepší pleťová kosmetika, jakou jsem kdy zkusila. :) Nicméně i s Vichy mám zkušenosti a nebyly vůbec špatné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Uriage mám myslím balzám na rty a zachraňuje mě každou zimu! Kosmetika od nich vypadá také dobře, možná mrknu příště i po nějakém krému. Děkuji za tip!

      Vymazat
  5. S VICHI mám dobrou zkušenost, ale už léta používám Saloos produkty

    OdpovědětVymazat
  6. Hydratace je moc důležitá, sama s ní bojuju. Akorát mi končí balení krému od Neutrogeny, noční teda ještě mám (to trošku flákám, přiznávám se). Ale pomalu pokukuju po něčem novém, takže díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek :) já používám Dermatologicu

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  8. Od Vichy jsem nic nezkoušela, ale tvůj článek mě velmi zaujal.

    OdpovědětVymazat
  9. K tomuto nemám moc, co napsat, protože zkušeosti s Vichi mám téměř nulové - až na pár drobných vzorků krémů/ makeupu před několika lety. :) Kosmetika mě ale zajímá, jen je pro mě trochu dražší..

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář!

Calistka. Theme by STS.