neděle 10. října 2021

Jak správně zapudrovat pleť a cítit se sebejistě?

 Také to znáte, to pudrování několikrát denně a pocit, že se stejně lesknete? Nebojte zná ho každý, ono to totiž asi ani jinak nejde. Kosmetické společnosti nám slibují dlouhou výdrž, ale papírové kapesníčky, roušky, respirátory, zima a teplo jsou zkrátka mocnější. Přepudrovat se během dne je naprosto lidské a normální i tak si ovšem pudrování můžete užívat a já vám dnes prozradím, jak jsem si tento rituál začala užívat já.


Jaký je pudr od MAC Cosmetics

Není to tak dávno, co jsem vám v článku představila make-up značky MAC Cosmetics. V onom článku jsem vám slibovala také článek o pudru této značky a již tehdy jsem naznačovala, že z pudru jsem velmi nadšená. MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish Natural pudr je pudr, který mě velmi mile překvapil. Oproti make-upu mohu říci, že je to sázka na jistotu a s radostí vám ho doporučím a sobě, byť za větší sumu pořídím znovu.


Pudr je velmi jemný, má krásné bytelné balení v černé barvě, která sama o sobě působí jasnou elegancí.  Samotný pudr jsem poznávala poměrně dlouho a stále se s ním seznamuji, je to totiž v poslední době můj nejlepší kamarád doma i na cestách. Pudr je na pleti velmi příjemný, krásně pleť zmatní a sjednotí. Samotný pudr má poměrně dost silné krytí (dle mého názoru lepší než make-up zmíněný v minulém článku) a jeho výdrž je také velmi dobrá. I já se během dne obvykle 1x přepudruji, ale jak už jsem zmínila nošení roušky, respirátoru, změny teplot a smrkání nezvládne žádný pudr. Jako největší plus u tohoto produktu vnímám to, že díky němu není pleť vysušená, naopak díky obsahu vitaminu E (alespoň si myslím, že je to díky tomuto vitamínu) je pleť krásně jemná a nikoliv vysušená. Dříve jsem se často potýkala se suchými místy na pleti (trápil mě suchý nos a suchá místa na líčkách pod očima), nyní tento problém odezněl.




Jak správně zapudrovat pleť? Štětec nahraďte kvalitní houbičkou

Pudr jsem na make-up vždy aplikovala velkým štětcem, často se mi ovšem stávalo, že pudr moc dlouho nevydržel a byl na pleti vidět. Proto jsem si pořídila houbičky od MAC Cosmetics a ty používám i na tento pudr, nanášení houbičkou je daleko příjemnější (hůře se drží, ale výsledek je mnohem lepší). Houbička do pleti pudr krásně zapracuje a je tak na pleti téměř neznatelný, pleť díky němu působí velmi přirozeně a jemně.


Jaký nástroj používáte k aplikaci pudru – štětec nebo houbičku? Znáte tento pudr?

12 komentářů

  1. Super, že jsi spokojená. Já osobně mám teď hrozně ráda sypký transparentní pudr od Dermacolu, a s tím jsem opravdu moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo...dost jsi mě na tento pudr nalákala, protože sháním nějaký, který mi nebude dělat scuhá místa na pleti, ale cena bude asi hodně vysoká :) já používám velký štětec, ale i houbičku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Great tips! MAC is one of my favorite makeup brands.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  4. Hubka na púder je to najlepšie, čo ma kedy stretlo! 🌸 Štetcom a štetinami sa mi podklad vždy "rozpadol".

    𝓑𝓵𝓸𝓰 𝓭𝓮 𝓵𝓪 𝓛𝓲𝓬𝓸𝓻𝓷𝓮
    𝒴𝑜𝓊𝓉𝓊𝒷𝑒

    OdpovědětVymazat
  5. Pudr znám a chtěla bych ho vyzkoušet, ale protože nepoužívám makeup a jen korektor na kruhy pod očima, neměla jsem tak nějak potřebu do pudru víc investovat. Na nanášení používám štětec a po přečtení článku už pomalu běžím do obchodu pro houbičku :D Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  6. Dřív jsem používala houbičky, ale přesedlala jsem na štětec. Mám pocit, že je to s ním jednodušší a hygieničtější.
    Ale je s ním potřeba najít si ten správný "grif", aby make-up vypadal celkově dobře. :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  7. Houbičku na pudr moc ráda vyzkouším, je to super tip! Používám právě štětec, ale výdrž nic moc, takže zkusím změnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, já vždy také používala štětce a houbička je proti tomu naprosto skvělá! Krásně se s tím ten make-up zapracuje.

      Vymazat
  8. Tak toto je strašně užitečný a moc hezky napsaný článek. Zjistila jsem, že to dělám taky celkem blbě. Tak to zkusím příště jinak, dle toho, co zde píšeš. Super. Díky. :)
    Katie S.
    (https://kulturnicek.blogspot.com/)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář!

Calistka. Theme by STS.